Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Republicii Moldova
A A A
Dan Perciun: Sistemul medical din Republica Moldova are nevoie de voci tinere, prezente și puternice
12/06/2024 - 16:11

Circa 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au depus astăzi Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii festive care a avut loc la Arena Chișinău.

 

Prezentă la eveniment, Președinta Republicii Moldova Maia Sandu le-a mulțumit tinerilor pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină.

 

„Dragi viitori doctori, ați depus Jurământul medicului și farmacistului - un angajament sacru și onest de a salva vieți și de a ajuta oamenii să fie sănătoși. Veți avea provocări, veți avea nopți nedormite, dar veți avea cea mai înaltă satisfacție - o viață în slujba altor vieți. Îmi exprim recunoștința pentru profesionalismul și dăruirea tuturor medicilor din Moldova și mizez pe implicarea și energia tinerilor specialiști, pe care îi îndemn să aleagă să lucreze în beneficiul oamenilor acasă, în Republica Moldova”, a menționat Maia Sandu în mesajul său de felicitare.

 

Și ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun a venit cu un mesaj de felicitare pentru absolvenți, îndemându-i să-și facă cinstit și cu demnitate meseria și să contribuie la modernizarea sistemului de sănătate din ţară. „Vă încurajez să iubiți oamenii, indiferent de statutul lor social. Iubiți oamenii pentru că atunci când se vor afla în fața voastră, ei se vor afla în cel mai vulnerabil moment din viața lor. Ei au așteptări enorme, iar voi în acel moment dețineți o superputere. Folosiți-o responsabil, cu multă dragoste și cu multă empatie față de ei. Sistemul medical din Republica Moldova are nevoie de voci tinere, prezente și puternice, iar voi sunteți în măsură să asigurați revoluționarea acestuia”, a subliniat Dan Perciun.

 

Din cei 1025 de tineri care au absolvit în acest an Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, 604 sunt din Republica Moldova, iar 421 – studenți internaționali.

petitii