Ministerul Educației

Guvernul Republicii Moldova
A A A

Concurs de selectare a șapte instituții de învățământ pentru a participa într-un proiect pilot


În scopul modernizării educației din Moldova și promovării inovației în procesul didactic, Proiectul de Competitivitate Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în colaborare cu Ministerul Educației al RM, va pilota în 7 instituții de învățământ selectate o nouă inițiativă, menită să dezvolte creativitatea elevilor și să le sporească interesul pentru științe, tehnologie și matematică.

 

Aceasta inițiativă prevede:
- dotarea instituțiilor cu echipamente electronice, pe bază de microcontrolere Arduino, pentru construirea roboților;
- instruirea profesorilor, care va avea loc pe 9-10 martie 2017;
- transferul metodologiei elaborate și testate în cadrul unui proiect european, pentru organizarea atelierelor cu durata de 8 ore (împărțite în 2 sesiuni) cu elevii, care au vârsta între 7 și 15 ani.

 

Reprezentanții instituțiilor preselectate vor fi invitați la o instruire pentru formatori, care va avea loc pe 9-10 martie 2017, fiind condusă de reprezentanții European Software Institute of Central and Eastern Europe (ESI CEE) din Bulgaria, implementatori ai proiectului ER4SREM - “Robotica educațională pentru științe, tehnologie, inginerie și matematică”, finanțat de programul Horizon 2020 pentru cercetare și inovare.   

 

Selectarea instituțiilor se va face în baza următoarelor criterii:

·    Numărul de elevi care studiază în instituția de învățământ (Pentru a participa la proiect sunt eligibile instituțiile cu cel puțin 800 elevi);

·    Experiența instituției în implementarea inovației și folosirea echipamentelor IT în procesul didactic. 

     Instituțiile interesate sunt invitate să completeze formularul, până la data de 27 februarie 2017.